Dalies:

Jaunās paaudzes lietusūdens pārvaldība: Pipelife izstrādā automatizētu risinājumu STEICO ražotnei

23. jūlijs 2024 | 6 min lasīšanai

Mainīga klimata apstākļos efektīvas lietusūdens pārvaldības sistēmas spēj būtiski aizsargāt rūpnieciskas telpas no plūdu izraisītiem bojājumiem. Pipelife Polijas komanda lepojas ar to, ka ir izstrādājusi un nodrošinājusi viedu, modernu lietusūdens pārvaldības sistēmu jaunajai STEICO ražotnei Gromadkas pašvaldībā. Papildus aizsardzībai pret plūdiem sistēma piedāvā tādas funkcijas kā ūdens atkārtotu izmantošanu ražošanas procesā, samazinātu samaksu par lietusūdens izvadīšanu un infiltrētā lietusūdens saglabāšanu Gromadkas gruntsūdeņos.

A state-of-the-art smart rainwater management solution

Uzticama sadarbība: lietusūdens pārvaldības nozīme rūpniecības zonās

Tā kā ekstremāli laikapstākļi visā Eiropā kļūst arvien biežāki, rūpniecisko un ražošanas teritoriju īpašnieki un attīstītāji pievērš īpašu uzmanību efektīvai lietusūdens pārvaldībai.

STEICO — viens no Eiropas lielākajiem ekoloģisko būvniecības produktu piegādātājiem — būvē 18,6 ha lielu ražotni Gromadkas pašvaldībā Polijas dienvidos. Jaunajai ražotnei, kas atrodas Centrāleiropā, būs nozīmīga loma, apgādājot STEICO tirgus ar kokšķiedras paklājiem un izolācijas plāksnēm.

Šādam apjomīgam projektam pienācīga aizsardzība pret plūdiem jaunā vietā ir kritiski svarīga. Turklāt klients izrādīja interesi par lietusūdens uzkrāšanu un izmantošanu, lai atbalstītu ilgtspējīgu ražošanas praksi.

Pirms pāris gadiem Pipelife Polijā jau izstrādāja un nodrošināja nepārtrauktu lietusūdens pārvaldības risinājumu STEICO ražotnei Čarna Vodā. Klients bija ļoti apmierināts ar pakalpojumu un piegādātās sistēmas kvalitāti, tāpēc sazināšanās ar Pipelife par gaidāmo ražotni Gromadkā bija likumsakarīga izvēle.

A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

Aizsardzības pret plūdiem un lietusūdens atkārtotas izmantošanas kombinācija

Ražotnes būvniecība Gromadkā sākās 2021. gada vidū. Lielā apbūvējamā teritorija un ražotnes nozīmīgums pieprasa nozarē vadošas zināšanas un individuāli pielāgotu pieeju.

Sistēmas mērķis ir efektīvi pārvaldīt lietusūdeni visā kompleksā, netraucēti uzturot tā saglabāšanu, filtrēšanu un atkārtotu izmantošanu ražošanas procesā, kā arī pārpalikušā lietus ūdens lokālu infiltrāciju.

Lai izpildītu klientu vēlmes, Pipelife Polijas tehniskās konsultēšanas nodaļa nāca klajā ar risinājumu, kas ietver plašu drenāžas tīklu, divas ietilpīgas pazemes tvertnes lietus ūdens saglabāšanai, kā arī digitālās uzraudzības un kontroles sistēmu.

A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

Uz klientiem fokusēts dizains

Pipelife risinājums STEICO aptver 17 hektāru platību un paredz divas dažādas metodes. Viena no tām ir lietusūdens savākšana no jumtiem, ko var viegli izmantot ražošanas nolūkos, savukārt otra ir notece no autostāvvietām, ceļiem un citām potenciāli piesārņotām zonām.

  • No jumtiem savāktais lietusūdens tiks novirzīts divās HDPE aizturēšanas tvertnēs, kuru tilpums ir 1100 m3 un 50 m3. Abas tvertnes ir aprīkotas ar sūkņu stacijām, kas nodrošina ūdeni ražotnes vajadzībām, kā arī ir aprīkotas ar digitālu sistēmu ūdens līmeņa uzraudzībai un kontrolei. Abas glabāšanas tvertnes ir izveidotas atbilstoši klienta īpašajām vēlmēm, ņemot vērā savāktajam lietusūdenim vajadzīgo apstrādes līmeņu variācijas tālākajos ražošanas procesa posmos.
  • No autostāvvietām un ceļiem savāktais lietusūdens pēc attīrīšanas nonāk tieši infiltrācijas rezervuāros, kas izgatavoti no Stormbox II akumulācijas un filtrācijas tvertnēm. Rūpnīcas teritorijā ir ierīkoti trīs pazemes infiltrācijas lauki, kas sastāv no 7000 Stormbox II tvertnēm un kopā veido 3024 m3 tilpumu. Īpaši smagas lietusgāzes gadījumā lieko ūdeni no jumtiem var novirzīt uz infiltrācijas tvertnēm.
A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

Vieda lietusūdens pārvaldība

STEICO visaptverošās lietusūdens pārvaldības sistēmas priekšrocība ir arī pilnībā automatizētā uzraudzība, pateicoties Pipelife SmartHub integrācijai — mākoņdatošanas risinājumam. Sistēma ir aprīkota ar Pipelife viedajām mērierīcēm, kas mēra ūdens līmeni aiztures tvertnēs. Visi dati no mērierīcēm tiek pārsūtīti uz SmartHub platformu, ļaujot rūpnīcas sistēmas operatoriem piekļūt būtiskiem datiem 24/7, izmantojot klēpjdatoru vai mobilo ierīci.

Raugoties nākotnē: automatizētas lietusūdens pārvaldības priekšrocības

Lietusūdens pārvaldības sistēmas uzstādīšana ir pabeigta un pilnībā integrēta ar Pipelife SmartHub. STEICO personāla apmācības notika 2024. gada pirmajā ceturksnī.

Sistēma ne vien efektīvi aizsargā pret plūdu nodarītiem bojājumiem, bet arī ļauj atkārtoti izmantot ūdeni ražošanas procesā, tādējādi izvairoties no papildu izmaksām par lietus ūdens izlaišanu vietējā notekūdeņu tīklā. Tikpat svarīga ir vietējā lietus ūdens infiltrācija, lai saglabātu ūdens līdzsvaru Gromadkas apkaimē.

Sazinies ar mums!

Sūtiet mums savus jautājumus, atsauksmes vai komentārus, un mēs ar jums drīzumā sazināsimies.

Atzvans

Atzvans
Sazināsimies ar jums pa telefonu
E-pasts
Sazināsimies ar jums pa e-pastu

Dalies:

Lejupielāžu centrs
Vai jūs neatradāt meklēto?

Atrodi tirdzniecības vietas

Sazinies ar Pipelife Latvia komandu

Sūtiet mums savus jautājumus, atsauksmes vai komentārus, un mēs ar jums drīzumā sazināsimies.

Atzvans

Atzvans
Sazināsimies ar jums pa telefonu
E-pasts
Sazināsimies ar jums pa e-pastu